Minnu

Introducere

A fost odată ca niciodată

A fost odată ca niciodată o fetiţă care locuia într-o ţară frumoasă, aflată pretutindeni şi nicăieri. Era o ţară ca toate celelalte, cu văi încântătoare şi râuri repezi, cu munţi înalţi şi nori pufoşi, un loc în care copiilor le place să se joace, iar părinţilor să le poarte de grijă…

A fost odată ca niciodată. Aşa începe şi istorisirea noastră, ca în orice poveste. Doar că, trebuie spus de la bun început, nu ne aflăm într-o lume de basm îndepărtată, ci suntem aici, aproape de voi, chiar la doi paşi. Dacă priviţi cu atenţie în jur, o veţi zări în mulţime pe fetiţa noastră. Vă spunem noi cum să o recunoaşteţi: e o fetiţă cu păr castaniu şi ochi mari, plini de curiozitate, îmbrăcată în hăinuţe frumos colorate, care, crede ea, ascund un secret. Un secret atât de valoros încât, şi-a spus ea în gând, trebuie împărtăşit cu toată lumea. Dar despre asta vom vorbi într-o altă zi.

Dacă mai aruncaţi o privire acum, veţi vedea că alături de Minnu, ţinând-o de mână, se află mama ei, denumită uneori, cu dulceaţă şi alint, Ma, sau tăticul cel viteaz, căruia i se mai spune şi Ta. Iar strâns în braţele lui Minnu se ascunde o mogâldeaţă galbenă. Cine să fie oare? Cine altul decât Moft, căluţul ei de lemn preaiubit? Lui îi vorbeşte despre oamenii pe care îi întâlneşte în viaţa de zi cu zi, sau despre dilemele cu care se confruntă. Câteodată îi place mult compania lui doar pentru că o face să râdă cu uşurinţă.

Şi nouă ne place compania lor, căci împreună (re)descoperim. Să pornim la drum!